Belgische boekhoudstartup Horus rondt de kaap van 10.000 klantendossiers

 

Belgische boekhoudstartup Horus rondt de kaap van 10.000 klantendossiers

Dankzij AI konden 3 miljoen minuten worden teruggewonnen, of 6.250 werkdagen

Horus, de Belgische startup die een boekhoudingssoftware en app op basis van Artificiële Intelligentie heeft ontwikkeld, heeft in november dit jaar de kaap van 10.000 klantendossiers gerond. De lancering in maart van Falco, de nieuwe app voor zelfstandige ondernemers, bracht het bedrijf in een stroomversnelling. 

Horus telt sinds kort meer dan 10.000 boekhoudkundige dossiers op één van haar platformen. De 10.000 dossiers worden beheerd door de 4.000 actieve gebruikers die Horus vandaag in België telt. De startup ontwikkelde twee producten voor de Belgische markt: Horus Office, een accountingsoftware voor boekhouders en fiduciaires, en Falco, een overzichtelijke financiële app voor ondernemers en bedrijfsleiders. 

Horus zag het afgelopen jaar een sterke groei in de mobiele app. “De economie gaat op en neer tijdens deze pandemie. Meer dan ooit hebben ondernemers nood aan een real-time financieel overzicht van hun bedrijf. Met Falco geven we hen een heldere weergave van hun financiën en een rechtstreekse lijn met hun boekhouder om snel beslissingen te nemen”, verduidelijkt Benjamin Tailleur, Product Manager bij Horus. 

3 miljoen gewonnen minuten

Dankzij de Artificiële Intelligentie in de software en app kunnen facturen en financiële documenten automatisch worden gescand en behandeld. Sinds de opstart van de startup scande de AI niet minder dan 3 miljoen facturen. Als er wordt uitgegaan van een gemiddelde verwerkingstijd van 1 minuut per factuur, komt dit neer op 3 miljoen gewonnen minuten, 50.000 uren of 6.250 werkdagen. Uit eerder onderzoek van Horus werd vastgesteld dat, door de handmatige handelingen te automatiseren, tot 40% van de tijd van de boekhouder teruggewonnen kan worden.

“We willen de boekhouders de tijd teruggeven om te focussen op activiteiten met een echte toegevoegde waarde, zoals financieel advies”, verklaart Benjamin Tailleur. “Vandaag de dag is meer dan de helft van de startende zelfstandige ondernemers jonger dan 35 jaar, terwijl 43% van de boekhouders ouder is dan 50 jaar. De sector moet dringend digitaliseren.”

Ambitieuze toekomstplannen

En deze digitalisering legt Horus geen windeieren: in 2021 zal het bedrijf de kaap van één miljoen euro omzet ronden, goed voor een verdubbeling van het jaar voordien. De startup mag zelfs een jaarlijkse terugkerende omzet van 1,2 miljoen euro voorleggen. Om de groei te ondersteunen is Horus op korte termijn op zoek naar 5 nieuwe medewerkers, waarvan web ontwikkelaars en commerciële profielen.  

Over Horus

Horus Software, opgericht in 2016, is een Belgische start-up die IT-boekhouding in een nieuw licht zet. De snelgroeiende startup heeft twee oplossingen ontwikkeld voor de Belgische en Luxemburgse markt: Horus Office, een boekhoudsoftware voor fiduciaires en accountants, en Falco, een financiële app voor ondernemers en bedrijfsleiders. 

De software is gebaseerd op artificiële intelligentie en gedragsanalyse en maakt het mogelijk de boekhouding in real time te volgen. Dit zorgt voor een tijdwinst van 40% voor accountants en fiduciaires. Dankzij AI heeft Horus meer dan 3 miljoen minuten gewonnen, oftewel meer dan 6.250 werkdagen. 

Horus wordt geleid door Philippe Tailleur (CEO) en zijn twee zonen, Benjamin en Jérôme Tailleur (Product Manager en Sales Development Manager) en heeft momenteel ongeveer 15 mensen in dienst. Het heeft een terugkerende omzet van 1,2 miljoen euro. 

Voor meer informatie: https://horussoftware.be/nl/