Gentse Serie-ondernemers lanceren SalesTech start-up Dealside

StarApps logo

 

Gentse Serie-ondernemers lanceren SalesTech start-up Dealside

Dealside consolideert sales data om slapende deals klaarwakker te maken

Serie-ondernemers Lorenz Bogaert en Nicolas Van Eenaeme (o.a. Netlog, Twoo, Delta en Realo) en Nicolas Christiaen (oprichter van Cashforce),  slaan de handen in elkaar en lanceren vandaag een nieuwe SalesTech start-up, Dealside. Dealside ontwikkelt een AI-assistent die B2B sales professionals bijstaat met slimme inzichten en proactieve opvolging. De copiloot is volledig geïntegreerd met de bestaande tools, zoals HubSpot of Salesforce.

Dealside is de nieuwste telg gegroeid vanuit de Gentse start-up studio StarApps. Na een eerste positieve feedbackronde van de markt kunnen geïnteresseerden zich vanaf vandaag inschrijven op een “early access” lijst om zo als eersten toegang krijgen tot de bèta-versie van de copiloot.

70% slapende deals

Tot wel 70% van alle potentiële verkoopleads in een “pipeline” zijn slapend of sluimerend. Vaak is de verkoper deze prospecten uit het oog verloren of heeft hij gewoonweg geen tijd om hen allemaal correct op te volgen. Dankzij de AI-assistent van Dealside zullen sales professionals voorbereid zijn op elk klantcontact. Zo worden de volgende stappen van een verkoopdeal automatisch bepaald en krijgen de sales professionals ondersteuning bij de tijdige uitvoering ervan.

Internationale ambities

Aan het hoofd van Dealside staan drie ervaren ondernemers uit Gent. Nicolas Christiaen, CEO, richtte FinTech onderneming Cashforce op, die hij in 2022 verkocht aan Duits betaalplatform TIS. Xander Berkein, CTO, was dan weer Team Lead bij de Gentse Techparel Deliverect. Lander T’Kindt, CPO, was eerder actief binnen de start-up studio StarApps zelf, waar hij meerdere venture ideeën valideerde en bedrijven zoals Realo en Introw hielp doorgroeien.

Nicolas Christiaen, CEO van Dealside: “Door de veelheid aan taken en informatie, zien veel sales professionals soms door de bomen het bos niet meer in hun sales pipeline. Met Dealside bouwen we een AI-assistent, geïntegreerd in de bestaande sales tools, die het verkoopproces veel eenvoudiger en behapbaarder zal maken. Onze ambities zijn hoog. We willen op korte termijn aanwezig zijn in landen als Nederland, het VK en de VS.”

Lorenz Bogaert, CEO van StarApps: “Dealside beschikt over een uitzonderlijk sterk founding team. We zijn bijzonder trots op de feedback die we van de eerste klanten kregen. Slapende deals vormen een probleem waar we in al onze B2B-bedrijven mee te maken hebben. Je bent altijd toch dat tikkeltje extra betrokken als je een probleem kan oplossen waar je zelf mee te kampen hebt.”

Geïnteresseerden kunnen zich via de volgende link inschrijven op de “early access” lijst en zo als eersten toegang krijgen tot de bèta-versie van de AI-assistent. Nieuwe functionaliteiten worden binnenkort aangekondigd.

Over StarApps

StarApps is een venture builder die innovatieve ideeën omzet in succesvolle Gentse scale-ups. De studio werd opgericht door de ondernemers die aan de wieg stonden van onder meer Netlog, Twoo, Delta, Realo, Rydoo en Pitchdrive. Van de tien beoogde ventures zijn er reeds vier opgericht: FixForm (platform voor gebouwenbeheer), Introw (collaboratieplatform voor sales), Bizzy (B2B prospectieplatform) en Dealside (AI copiloot voor sales).

Gepubliceerd op De Tijd, Trends, Techpulse, Made In etc.