Brusselse ondernemers lanceren eerste Belgische app voor beauty-en wellnessdiensten aan huis

 

Brusselse ondernemers lanceren eerste Belgische app voor beauty-en wellnessdiensten aan huis

SweetNest verbindt klanten en beauty-en wellnessprofessionals met elkaar via een betrouwbaar platform. Een primeur in België. 

Mensen met een drukbezette planning hebben vaak moeite om tijd voor zichzelf in te plannen. De Brusselse startup SweetNest wil dat verhelpen door klanten en beauty- en wellnessprofessionals rechtstreeks met elkaar in contact te brengen. Via de app kunnen gebruikers heel eenvoudig beauty-en wellnessdiensten aan huis laten leveren. Een groot gemak én tijdswinst voor zowel de consument als de professional. 

Tijd voor jezelf

Mensen met een drukbezette planning moeten dagelijks jongleren tussen werk, sport, vrienden en familie. Tijd voor zichzelf nemen is dan vaak helemaal onderaan het lijstje van prioriteiten. SweetNest wil die drempel wegnemen door klanten rechtstreeks in contact te brengen met beauty- en wellnessprofessionals. Via een betrouwbare app kunnen gebruikers heel eenvoudig beauty-en wellnessdiensten aan huis laten leveren. Een groot gemak én tijdswinst voor zowel de consument als de professional. 

Pijn aan de rug, maar geen tijd om naar de chiropractor te gaan? Zin in een ontspannende massage voor de TV? Of snel een kappersbeurt nadat de kinderen naar bed zijn? Via enkele klikken in de app kan je een professional aan huis laten komen wanneer het jou het beste uitkomt. Zo kan je volledig tot rust komen in het comfort van je eigen huis. Dankzij het screening-en reviewsysteem worden de kwaliteit en veiligheid van het platform bovendien ten allen tijde gegarandeerd.  

Minder zorgen voor de professional

SweetNest wil in de eerste plaats een collaboratief en lokaal platform zijn waar professionals en actieve mensen makkelijk met elkaar in contact kunnen komen. Facturatie en administratie worden automatisch en transparant door de startup geregeld. Nieuwe klanten zoeken hoeft ook niet meer. Beauty-en wellnessprofessionals kunnen zo volledig zorgeloos aan de slag gaan en hun beroep in alle vrijheid beoefenen. Dankzij SweetNest hebben lokale, vaak startende, ondernemers de tools in handen om snel hun eigen activiteit uit te bouwen. 

Welzijn op de werkvloer 

Naast beauty- en wellnessdiensten aan huis, biedt SweetNest ook een B2B-formule aan. De startup geeft werkgevers de mogelijkheid om hun werknemers te trakteren op een ontspannend wellnessmoment op de werkvloer. Een collectieve yogasessie tijdens de lunchpauze? Een deugddoende hoofdmassage op het einde van een drukke dag? Via SweetNest kunnen werkgevers dit in een mum van tijd organiseren.

Gepassioneerde ondernemers

SweetNest werd bedacht in 2020 wanneer de Brusselse Marcus, Nicolas en Charles-Frédéric een creatieve oplossing zochten om beauty- en wellnessprofessionals aan nieuwe klanten te helpen tussen de verschillende lockdowns in. De ondernemers organiseerden het afgelopen jaar een eerste investeringsronde bij vrienden en familie. Ondertussen telt de app zo’n 2.000 gebruikers voor een vijftigtal professionals. 

Marcus en Nicolas zijn echter niet aan hun proefstuk toe. In 2009 richtte Marcus AppSolution op, het eerste bureau voor mobiele toepassingen in België, dat hij in 2013 verkocht. Daarna richtte Marcus de HR-Tech Butterfly.ai op in de VS, dat hij verliet om terug te keren naar België. Marcus en Nicolas lanceerden uiteindelijk in 2015 Jaywalk.co, een marketing- en developmentbureau in Brussel. 

Bij SweetNest betaal je bijvoorbeeld 32,9€ voor een herenkapsel, 26,9€ voor een manicure of 75€ voor een anti-stressmassage van 50 minuten. SweetNest is momenteel beschikbaar in de regio Groot-Brussel. De startup plant binnenkort uit te breiden naar andere Belgische steden. 

Over SweetNest

SweetNest, opgericht in 2020, is het eerste en enige technologieplatform in België dat professionele wellnessdiensten aan huis aanbiedt, zoals kappersdiensten, massage of yogalessen. SweetNest bespaart kostbare tijd, ideaal voor mensen met een druk leven. 

Dankzij de intuïtieve en gebruiksvriendelijke toepassing kan je met SweetNest in een paar klikken een beauty- of wellnessprofessional boeken. Elke professional wordt gescreend om een veilige en kwaliteitsvolle dienstverlening te garanderen. Sweetnest bestrijkt momenteel de regio Brussel en omstreken, en telt ongeveer 2.000 gebruikers voor een vijftigtal professionals. 

Met SweetNest, zorg je voor jezelf, bij je thuis.