Localimus lanceert slimme koelkasten voor de werkplek

 

Belgische scale-up Localimus lanceert slimme koelkasten voor de werkplek

De slimme koelkasten komen ter aanvulling van het digitaal bedrijfsrestaurant ontwikkeld door de Belgische scale-up

Localimus, de Belgische scale-up die een digitaal bedrijfsrestaurant heeft ontwikkeld, lanceert vandaag slimme koelkasten voor de werkplek. Dit nieuwe aanbod komt ter aanvulling van het bestaande delivery-aanbod, waarbij medewerkers hun lunches rechtstreeks kunnen bestellen bij lokale traiteurs. 

Dankzij de moderne RFID-technologie* worden de producten automatisch gescand en wordt het bedrag rechtstreeks van het online Localimus-account gedebiteerd. In de koelkasten zullen voornamelijk lokale en korte-lus producten terug te vinden zijn. 

Vandaag bieden bedrijven vaak oplossingen aan voor de middaglunch in de vorm van een (digitaal of fysiek) bedrijfsrestaurant, met maaltijden om ter plaatse te eten of meteen mee te nemen. Voor een tussendoortje buiten het middaguur is dat echter veel minder vanzelfsprekend en bieden bedrijven vaak geen alternatieven.

Om dit te verhelpen lanceert Localimus vandaag de geconnecteerde koelkast voor de werkplek. Deze nieuwe oplossing komt ter aanvulling van het bestaande delivery-aanbod, waarbij medewerkers hun maaltijden rechtstreeks bestellen bij lokale traiteurs. De werkomgeving wordt steeds flexibeler, en Localimus wil hier een antwoord op bieden met een gezond en gevarieerd aanbod 24 u op 7. De koelkasten zullen vaak aangevuld worden met lokale en korte-lus producten (yoghurts, slaatjes, kleine maaltijden etc.) die in lijn liggen met de duurzame doelstellingen van de scale-up.

Compleet aanbod

Met de lancering wil Localimus nog meer inspelen op de groeiende vraag naar gezonde maaltijden beschikbaar 24u op 7. De scale-up ziet de slimme koelkasten als perfecte aanvulling op haar bestaand digitaal bedrijfsrestaurantconcept. Waar delivery via het digitaal bedrijfsrestaurant doorgaans een grotere keuze geeft, bieden de koelkasten een onmiddellijk beschikbare versnapering voor een last minute hongertje. Medewerkers kunnen beide oplossingen combineren en ’s middags bijvoorbeeld bij hun lokale traiteur bestellen, en in de namiddag een tussendoortje halen uit de koelkast naast de koffiemachine. 

Morgan Vanderelst, oprichter van Localimus: “We zien een aanzienlijke toename van bedrijven die de werkplek aantrekkelijker willen maken. Inspelen op de cateringnoden van de medewerkers draagt steeds meer bij aan het welzijn op de werkvloer. Met ons geïntegreerd aanbod bieden we het beste van de 2 werelden aan: gezonde afwisseling en beschikbaarheid 24 u op 7. Door samen te werken met lokale traiteurs dragen onze klanten bovendien bij tot de lokale economie. De ecologische voetafdruk van onze gebruikers wordt bovendien met de helft verminderd vergeleken met het traditionele bedrijfsrestaurant.”

Naast het digitale bedrijfsrestaurant en de slimme koelkasten voegt Localimus nu ook live cooking toe aan haar aanbod. Traiteurs bereiden de gerechten voor in hun vaste keuken en maken ze daarna finaal op de werkvloer. 

* RFID-technologie

De koelkasten worden uitgerust met de Radio Frequency Identification (RFID)-technologie. Dankzij slimme labels verbonden met radiofrequentie herkent het ingebouwde systeem de voedingswaren automatisch. De medewerkers moeten de gekozen producten dus niet meer scannen. Het bedrag wordt in realtime verrekend in het Localimus-account. 

Over Localimus

Localimus is een jong, snelgroeiend Belgisch bedrijf dat een 100% digitaal bedrijfsrestaurant heeft ontwikkeld. Dankzij de innoverende oplossing kunnen bedrijven hun werknemers een snelle, complete en gevarieerde lunch aanbieden. Localimus regelt het volledige cateringproces, van bestelling tot betaling, met inbegrip van het beheer van de traiteurs en de organisatie van de menu’s.

Localimus pleit voor een lokale, gevarieerde en duurzame catering, en brengt bedrijven rechtstreeks in contact met lokale traiteurs. De in 2013 opgerichte onderneming uit Bergen/Mons groeit met 120% per jaar en heeft nu meer dan 150 klanten onder de grootste bedrijven. Voor meer informatie: https://www.localimus.com/