Bitvavo werkt samen met Blockpit om belastingrapporten gemakkelijk in te dienen

 

Bitvavo werkt samen met Blockpit om belastingrapporten gemakkelijk in te dienen

Via Blockpit kunnen Belgische klanten van Bitvavo gemakkelijk hun digitale valuta toevoegen aan hun belastingaangifte

Bitvavo, het grootste cryptohandelsplatform van de Benelux, kondigt vandaag een samenwerking aan met Blockpit, Europese marktleider op het vlak van belastingrapporten voor digitale valuta. Dankzij de technologie van Blockpit kunnen de Belgische gebruikers van Bitvavo vanaf nu gemakkelijk een belastingrapport van al hun digitale munteenheden importeren en meteen indienen bij de belastingdienst.

Lokale belastingkaders

Blockpit werkt samen met het adviesbureau KPMG om steeds aan de lokale wetgeving te voldoen. De belastingkaders worden voortdurend bijgewerkt zodat de rapporten zijn aangepast aan het land waar de gebruiker zijn belastingen betaalt. De belastingrapporten zijn beschikbaar in onder andere Duitsland, Nederland, Spanje, Frankrijk en België.

Cryptobelasting in België

De wettelijke regels rond cryptobelasting lijken op het eerste zicht complex, maar hoeven dat niet te zijn. Daarom slaat Bitvavo de handen in elkaar met Blockpit. Bitvavo wil digitale valuta toegankelijk maken voor iedereen en de belastingaangifte voor al haar gebruikers zo laagdrempelig mogelijk maken.

In België worden particulieren die niet investeren voor de lange termijn beschouwd als traders. Zij zijn onderhevig aan een vermogenswinstbelasting van 33%. Deze wordt berekend op basis van het verschil tussen de aankoopprijs en de verkoopprijs van de digitale munt.

Voor meer informatie: https://blog.bitvavo.com/blockpit-partnership/

Over Bitvavo

Bitvavo is gelanceerd in 2018 in Amsterdam, met als doel om digitale valuta toegankelijk te maken. Een ambitieus, op ontwikkeling gericht team werkt voortdurend aan het verbeteren en uitbreiden van het Bitvavoplatform. Bitvavo is een gebruiksvriendelijk en betrouwbaar handelsplatform voor cryptovaluta, zoals Bitcoin, Ethereum en Cardano.

Met meer dan 1 miljoen Nederlandstalige gebruikers is Bitvavo het grootste platform in de Benelux voor het kopen, verkopen en bewaren van meer dan 180 verschillende cryptovaluta. Bitvavo is geregistreerd als digitale valuta exchange bij De Nederlandsche Bank (DNB).

Over Blockpit

Blockpit, opgericht in 2017 in Oostenrijk, is een toonaangevende leverancier van financiële oplossingen voor het volgen van crypto portefeuilles en belastingaangifte. Zowel particulieren als bedrijven profiteren van Blockpits oplossingen voor belastingnaleving welke voortdurend worden herzien en aangepast aan veranderingen in de regelgeving, in samenwerking met een Big4-auditkantoor. Blockpit biedt zijn landspecifieke belastingaangiftediensten aan in Europa en de Verenigde Staten en stelt een rapportagestandaard vast tussen handelaren, accountants, instellingen en autoriteiten.