Bitvavo verwelkomt overstappers van cryptoplatform LiteBit

 

Bitvavo verwelkomt overstappers van cryptoplatform LiteBit

Klanten van LiteBit kunnen hun digitale assets gratis en eenvoudig overzetten naar Bitvavo

De Nederlandse cryptobroker LiteBit heeft deze week aangekondigd zijn activiteiten te stoppen. In samenwerking met het platform geeft Bitvavo de klanten van LiteBit nu de mogelijkheid hun crypto-assets gratis en eenvoudig over te zetten op haar eigen exchange. 

Bitvavo, het grootste cryptohandelsplatform in België, kondigt aan het klantenbestand van de Nederlandse cryptobroker LiteBit te willen overnemen in samenwerking met deze laatste. Deze aankondiging komt er nadat eerder deze week werd bekendgemaakt dat LiteBit zijn activiteiten stopzet. De overgang van LiteBit klanten naar Bitvavo zal binnenkort beoordeeld worden door de Nederlandse Autoriteit Consument & Markt (ACM). Hierna zullen LiteBit klanten actief worden geïnformeerd en volledig worden ondersteund tijdens het (mogelijke) proces van overstappen.

Arthur van Lier, COO van LiteBit, licht toe: “Na zorgvuldig beraad en het afwegen van alle opties heeft LiteBit besloten om haar activiteiten te beëindigen en alle klanten de mogelijkheid te bieden om over te stappen naar Bitvavo, de grootste en meest gewaardeerde crypto exchange van de Benelux. Bitvavo biedt een gebruiksvriendelijk platform, lage transactiekosten, solide beursfunctionaliteit en een bedrijfsvoering die voldoet aan alle geldende wet- en regelgeving.”

Mark Nuvelstijn, CEO van Bitvavo: “Het verwelkomen van de LiteBit klanten past in de groeistrategie van Bitvavo, zoals we in het verleden ook klanten van Bitzeb en Bitqist hebben mogen verwelkomen, op onze route naar Europees marktleiderschap.”

Stabiele groeistrategie

Al meer dan 1 miljoen gebruikers, waarvan het grootste gedeelte in de Benelux, vertrouwen op de diensten van Bitvavo. Het cryptoplatform hoopt zoveel mogelijke klanten van LiteBit te verwelkomen en zo haar stabiele groei en continue instroom van nieuwe klanten verder te zetten. Na de goedkeuring van de ACM krijgen klanten van LiteBit de optie om hun digitale assets en tegoeden gratis en eenvoudig over te zetten naar Bitvavo. Ze hoeven zo hun valuta niet te verkopen.

Over Bitvavo

Bitvavo is gelanceerd in 2018 in Amsterdam, met als doel om digitale valuta toegankelijk te maken. Een ambitieus, op ontwikkeling gericht team werkt voortdurend aan het verbeteren en uitbreiden van het Bitvavoplatform. Bitvavo is een gebruiksvriendelijk en betrouwbaar handelsplatform voor cryptovaluta, zoals Bitcoin, Ethereum en Cardano.

Met meer dan 1 miljoen Nederlandstalige gebruikers is Bitvavo het grootste platform in de Benelux voor het kopen, verkopen en bewaren van meer dan 180 verschillende cryptovaluta. Bitvavo is geregistreerd als digitale valuta exchange bij De Nederlandsche Bank (DNB).